0745 762 252

Ce trebuie să faci după injectarea cu botox: contraindicații și sfaturi

Te-ai gândit cum ar fi să poți șterge cu un burete magic ridurile inestetice formate pe chipul tău, dar să îți păstrezi în același timp naturalețea și expresivitatea feței? Injectarea cu botox este printre cele mai practice intervenții estetice datorită beneficiilor. De la ușurința și rapiditatea cu care este efectuată, până la aspectul minim invaziv ce îți permite reluarea imediată a activităților zilnice, injectarea cu toxină botulinică îți redă încrederea în chipul tău și îți evidențiază trăsăturile.

Vrei să încerci magia injectărilor cu botox asupra ridurilor fine și de expresie, dar să eviți complicațiile ce pot apărea după? Ești în locul potrivit. Aici vei găsi tot ce trebuie să știi despre cum va arăta rutina ta zilnică și de îngrijire după injectarea cu toxină botulinică. Tot ce trebuie să știi despre contraindicații și sfaturi de îngrijire găsești aici, într-un ghid ușor de urmat și de pus în practică. Programează-te la Clinica Anovia pentru o consultație personalizată adaptată nevoilor tale și beneficiază de cele mai bune servicii și sfaturi pre și post intervenție. 

Contraindicații și sfaturi de îngrijire după injectarea cu toxină botulinică

Un tratament simplu, dar cu multiple efecte benefice, injecțiile cu toxină botulinică reprezintă cea mai rapidă și confortabilă soluție pentru estomparea ridurilor feței. Dar ca să te asiguri că rezultatele sunt pe măsura așteptărilor, trebuie să adaptezi rutina ta zilnică și să respecți o serie de sfaturi de la medicii esteticieni. Indicațiile și recomandările după injectarea cu botox contribuie la menținerea rezultatelor conform așteptărilor tale. Iată ce pași trebuie să urmezi în primele 24 de ore de la intervenție:

  • Evită înclinarea corpului și poziționarea pe orizontală. Menține capul în poziție verticală pentru cel puțin 4 ore după injectarea cu botox. Primele ore sunt esențiale pentru acțiunea localizată a toxinei botulinice. 
  • Evită orice efort fizic și exerciții în primele 24 de ore pentru a favoriza recuperarea rapidă. Totodată previi răspândirea toxinei botulinice către alte zone ale corpului. 
  • Elimină băuturile alcoolice din meniul tău pentru 24 de ore. Acestea au efect de anticoagulare a sângelui, ce poate îngreuna recuperarea zonei injectate cu botox. 
  • Optează pentru dușuri scurte, fără expunere prelungită la căldură și saună. De asemenea, evită masarea zonei și aplicarea cremelor sau a fondului de ten pentru 12 ore de la injectare. 

Îngrijirea adaptată trebuie să continue până la o săptămână, astfel că:

  • Trebuie să eviți expunerea prelungită la soare sau la solar, activități ce duc la dilatarea vaselor de sânge și diminuarea efectului injectării cu botox
  • Evită medicamentele pe bază de aspirină și ibuprofen
  • Adoptă o poziție de odihnă și somn care să nu pună presiune pe zona feței

Efectele injectării cu toxină botulinică sunt incontestabile și se pot menține până la 6 luni. Odată ce medicul estetician intervine asupra zonei afectate de riduri și injectează cantitatea optimă de toxină botulinică, tu preiei responsabilitatea și contribui la maximizarea rezultatelor. 

Fie că vorbim despre riduri pe frunte și în zona ochilor, fie că vorbim despre riduri în zona gurii și a nasului, injectarea cu toxină botulinică este unul dintre cele mai eficiente tratamente estetice minim invazive cu acțiune și recuperare imediată. Pas cu pas, de la consultația personalizată la Clinica Anovia, până la intervenția estetică aleasă, traseul tău este monitorizat de către medicul estetician. Continuă drumul tău spre un chip vizibil mai ferm fără riduri de expresie și în afara clinicii de estetică. Adaptează rutina ta zilnică și asigură-te că injectarea cu botox acționează așa cum ți-ai dorit. 

Articole Similare

Cum ne menținem printre cele mai bune clinici de estetică din București? Echipa de medici esteticieni de la Clinica Anovia îmbină cu succes profesionalismul, cunoștințele medicale și empatia, ca rezultatul final să fie așa cum ți-ai dorit. Parcurgem fiecare etapă alături de tine, de la alegerea operației estetice potrivite, până la monitorizarea și menținerea rezultatelor pe termen lung.

Web Design Made with ❤️ by TextOne and protected by WordPres sécurité Antimalware